Nieuws_Apartment

Excesso pakt groots uit met 3D-film Apartment 1303

Excesso Entertainment brengt op 19 december de horrorfilm Apartment 1303 3D uit, een remake van de gelijknamige Japanse klassieker. Het is de eerste Real 3D-film van Excesso. Speciaal voor de release in de Benelux is een nieuwe en exclusieve 3D-trailer gemaakt door zustermaatschappij effiecient.

 

Apartment 1303 3D is een remake van de gelijknamige Japanse  horrorfilm uit 2007. Regisseur Michael Taverna levert een spannende horrorfilm af in de stijl van The Grudge, Ring, Dark Water en 1408. De film gaat over Janet (Julianne Michelle), die na een ruzie met haar moeder (Rebecca De Mornay) en zus (Mischa Barton) op zoek gaat naar een eigen woning. Ze vindt uiteindelijk een appartement in de binnenstad van Detroit. Haar geluk kan niet op, totdat blijkt dat er kwaadaardige geest rondwaart in haar woning die bezit probeert te nemen van haar lichaam…

Excesso ondersteunt Apartment 1303 3D met een grootschalige marketingcampagne. Eric Hendriks, medeoprichter van Excesso Entertainment: “We starten met een online campagne met ons eigen marketingbureau efficient, maar maken ook gebruik van pr-bureau Triple P. Verder pakken we uit in de vorm van folders en nieuwsbrieven. En de speciale verpakking zal ook de nodige aandacht genereren. De film gaat vergezeld van een waanzinnige en unieke 360 3D-hoes. We zijn de eerste in Nederland, en waarschijnlijk in Europa, die met een dergelijke hoes komt.”

Opvallend is de nieuwe 3D-trailer die is gemaakt. “We waren niet tevreden met de Amerikaanse versie”, vertelt Hendriks. “We hebben daarom efficient de opdracht gegeven om een nieuwe trailer te maken, in de stijl van de betere Amerikaanse mainstream horror/thrillers. Deze trailer is zo goed ontvangen door de licensor dat hij deze wereldwijd wil gaan gebruiken. Ook omringende landen zijn enthousiast; we hebben de trailer zelfs al verkocht aan enkele buitenlandse distributeurs.”

De rentalversie verschijnt op 19 december als dvd (2D-versie) en als combo (3D en 2D). De sellthru-variant ziet op 2 januari het licht als 2dvd-versie (inclusief de originele Japanse film) en als combopack (inclusief de 3D- en 2D-versie en één dvd met originele Japanse film) waarvan beide edities zijn voorzien van een opvallende verpakking. Sales en distributie komen voor rekening van Kolmio Media en VSN.

Een voorproefje van de 3D-trailer (die ook in 2D is te bekijken) voor Apartment 1303 3D is hieronder exclusief op Entertainment Business te zien.