Nieuws_KnightoftheDead

Excesso haakt in op populariteit fantasygenre

Door de grote belangstelling voor tv-series als Game of Thrones en films als The Hobbit wint het fantasygenre aan populariteit. Excesso Entertainment haakt hierop in met een nieuwe filmrelease en enkele catalogustitels.

Boeken, tv-series, games en evenementen als het Imagine Filmfestival of Imagicon focussen zich sterk op fantasy en worden steeds populairder. Excesso haakt hierop in met de nieuwe filmrelease Knight Of The Dead: een mix tussen fantasy en zombies. Wat ook het zombiegenre doet het goed, gezien successen van onder meer The Walking Dead en World War Z.

In Knight of the Dead wordt een fellowship-achtige groep ridders en monniken gevolgd, die in een middeleeuws landschap op queeste zijn. Behalve de zwarte dood zijn er meer gevaren: de ‘ondoden’. Knight Of The Dead verschijnt op 27 maart op dvd, Blu-ray en later dit jaar in een gelimiteerde metal-editie.

Excesso zet tegelijkertijd de catalogustitels 1066 en Dragon Hunter weer in de schijnwerpers. Eric Hendriks: “We waren al sterk in het verkopen van zombiefilms als The Dead en fantasyfilms als 1066 en Dragon Hunter, maar nu hebben we daar de ultieme mix van in Knight Of The Dead. Het kan niet anders dat deze film, en de al eerdere succesvolle catalogustitels, voor home-entertainment en vod een succes gaan worden.”