Nieuws_Giel

Excesso Entertainment zet documentaire Giel Beelen in de markt

De documentaire Giel! De Doorbraak Van Een Shockjock wordt  17 juli uitgegeven door Excesso Entertainment. Het is de eerste keer dat het label een Nederlandse documentaire in de markt zet.

Giel! De Doorbraak Van Een Shockjock is gemaakt door voormalig 3FM-dj Marc de Hond. De film laat de beginjaren uit de loopbaan van Giel Beelen zien, waarin hij diverse keren werd ontslagen. De Hond sprak hiervoor met een aantal collega’s van de diskjockey. Daarnaast hebben 20 animatoren een deel uit de carrière van Beelen  uitgebeeld. De documentaire ging halverwege mei in première en is momenteel enkel als betaalde download online verkrijgbaar via Giel.tv.

Voor de fysieke release start Excesso in samenwerking met de filmmaker een uitgebreide pr- en socialemediacampagne. Naast de film bevat de fysieke release extra beeldmateriaal met uitgebreide interviews met Gerard Ekdom, Rob Stenders en Giel Beelen en een audiocommentaartrack door de regisseur.

Excesso zal de vod-distributie en de fysieke distributie in de bekende retailkanalen verzorgen. De dvd zal ook te koop zijn tijdens de theatertour van De Hond die volgend jaar start.

Giel! De Doorbraak Van Een Shockjock is vanaf 17 juli verkrijgbaar op dvd en heeft een verkoopprijs van 6,90 euro.