Nieuws_BruceLee

Excesso eert Bruce Lee met luxe boxset

Excesso Entertainment lanceert in juli, ter ere van de veertigste sterfdag van Bruce Lee, een complete en luxe boxset van de iconische vechtsport- en filmheld.

De box bevat alle vijf Bruce Lee Hong Kong Legends-films, inclusief een documentaire en de klassieker Enter The Dragon. De rechten voor die laatste film zijn ingelicenseerd via Warner. Dit alles wordt geleverd in een luxe verpakking en verschijnt in een genummerde en gelimiteerde oplage. Eric Hendriks, medeoprichter van Excesso Entertainment: “We hadden enkel de Hong Kong-legends Lee-films kunnen uitbrengen, maar door de licentie te kopen van Warner voor Enter The Dragon en de extra unieke documentaire, bied je een compleet en dus interessanter product aan.”

Hoewel Excesso meestal op zoek is naar bijzondere oudere titels, staat het bedrijf ook open voor nieuwe producties. Hendriks: “Als we een mogelijk geschikte titel zien, kijken we bij wie we het kunnen aanbieden en om hoeveel units het dan gaat. Als dat duidelijk is, volgt een eventuele aankoop. We doen dit dus in samenspraak met de klant, dus een retail-, e-tail- of mediapartner. Voor nieuwe titels ligt dat anders. De eerste grote nieuwe featurefilm is de remake van de Japanse horrorfilm Apartment 1303: Apartment 1303 3D, met Mischa Barton en Rebecca DeMornay. Die moet klein in de bioscoop en daarna groot weggezet worden bij retail en digitaal. Dit is het duurste project in de geschiedenis van Excesso. Wij hebben het project zo dichtgetimmerd dat het minimaal al break-even draait met dvd en Blu-ray. Al gaan we natuurlijk voor het maximale . Via video-on-demand en tv zal dan de winst moeten komen.”

Meer informatie over Pand Zuid en de daaraan gelieerde bedrijven is te lezen in het juninummer van Entertainment Business dat deze week bij abonnees wordt afgeleverd en een uitgebreide ‘Pand Zuid Special’ bevat.