Nieuws_Bjorndal

25.000 verkochte units voor Björndal Saga

De dvd-box Björndal Saga is ruim 25.000 keer verkocht. Tot en met januari 2013 werd de box exclusief verkocht bij verschillende retailers waaronder Blokker. Volgens Excesso Entertainment blijft de box goed verkopen nu deze industriebreed in de markt gezet is. 

 

Sinds de release op 6 oktober 2012 zijn er in Nederland en Vlaanderen 25.000 stuks verkocht. En dat succes blijft aanhouden, zo meldt mede-eigenaar Eric Hendriks. “Sinds twee weken staat de Björndal Saga in de top 3 van GfK. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Het laat tevens zien dat er ook na de exclusieve periode nog steeds interesse is voor dit product. Daarnaast merken wij dat de dvd meer aandacht in de pers krijgt en inkopers die nog twijfelden sneller over de streep worden getrokken.”
Hendriks plaatst wel een kanttekening. “Het is erg leuk dat GfK ons nu in het vizier heeft, maar het geeft wel een vertekend beeld van de markt. Wij verkopen deze titel al sinds oktober exclusief bij branchevreemde kanalen als Blokker in zeer grote aantallen en daar heeft GFK dus geen weet van.”
Bjorndal Saga bevat de films Eeuwig Zingen De Bossen en Winden Waaien Om De Rotsen.
Hendriks verwacht dat het succes dat Excesso heeft met de box uitgebreid gaat worden met de onlangs uitgebrachte originele Django-film en het binnenkort te verschijnen Salon Kitty.